5 redenen waarom je moet gaan fietsen

Wij houden ervan om onze liefde voor fietsen, alleen of met anderen, te delen.

Sta jij op het punt je eerste fiets aan te schaffen, of twijfel je nog over je eerste kilometers? Hier 5 do’s die je absoluut niet tegen zullen houden!

1.De sportschool

Geen overvolle sportscholen,je niet geintimideerd voelen, geen saaie videogroepslessen, gewoon gaan wanneer jij wilt. Daarnaast kan de prijs van een fitness-abo behoorlijk in de papieren lopen. Vervolgens blijft je bankrekening krimpen door iets waar je veel te weinig gebruik van maakt. Ohja,frisse buitenlucht vs. de gerecyclede O2, waar kies jij voor?

2. Bakkie(s) doen

Hipster of niet, niets is leuker dan een bakje koffie doen na een lekkere fietsrit. Heb het gezellig met je vriendinnen of ploegmaats en geniet bijvoorbeeld van een welverdiend stukje appelgebak. En ja, met slagroom. Die calorieën heb je toch al verbrand!

3. Meer zelfvertrouwen

Je eigen tempo bepalen, je eigen route kiezen; jij hebt het zelf in de hand om fysieke en mentale prestaties te ontdekken. Beklim die berg, of pak die afdaling.

4. Ontmoet nieuwe mensen

Mannen, vrouwen, een fietsgroep(je) is zo gevormd. En waarschijnlijk wonen ze allemaal in de buurt, waardoor de kans op gedeelde interesses groot is. Gezellig toch?!

5. Koop toffe dingen

We hebben eigenlijk nog nooit opgeteld (willen we ook niet) hoeveel geld we hebben uitgegeven aan frames, wielerkleding en accessoires. Maar wielrennen is uitermate geschikt om “vrouw” te zijn.