Kickstarter: Grasp Lock

Superslim fietsslot.

Ja, ik ben zo slim geweest om na de Amstel Gold Race mijn racefiets tegen een vriendelijke boom te planten. 30 minuten en een tostie later was hij weg.

Fiestloten

Fietssloten zijn er in alle kleuren en maten, maar fietsleuteltjes raak ik ook kwijt. Gelukkig deelde een groep Canadese ondernemers mijn probleem, zij ontwikkelden een fietsslot, Grasp Lock, dat met behulp van een vingerafdruk kan worden geopend.
Hierdoor open  je gemakkelijk en snel (minder dan 1 seconde) het slot. Naast snel ook heel veilig, want niet alleen is je vingerafdruk uniek, maar het slot is gesmeed van hetzelfde gehard staal als die van de sterkste sloten op de markt.

Goed concept, niet?

Als je zoals mij denkt en dit een goed idee is, of ook regelmatig je fiets of sleutels kwijt raakt, dan wil je ongetwijfeld weten hoeveel je dit slot gaat kosten. De Grasp kan momenteel via Kickstarter gekocht worden voor €115,30 euro. Helaas ben je voorlopig nog niet van je sleutels af; de verwachting is dat het slimme fietsslot in november 2016 pas geleverd wordt.