Wat trek je aan bij warm weer

Je kent het vast wel. Het is een warme dag en je wilt een lekker stukje gaan fietsen.

Maar wat trek je nou aan met dit warme weer?

Zorg er ten eerste voor dat je een fietsbroek met een zeem aantrekt die jij het fijnst vindt. Door de warmte ga je flink zweten en dit kan nog wel eens voor vervelende schuurplekken gaan zorgen. Om dit te voorkomen kan je deze creme gebruiken.

Daarnaast moet je een goed ventilerend fietsshirt aantrekken, het liefst in een lichte kleur. Donkere kleuren trekken natuurlijk warmte aan. Doe hier een goed ondershirt onder aan. Dit zorgt ervoor dat het vocht snel wordt opgenomen en snel afgevoerd wordt. Hierdoor wordt de warmte goed gereguleerd en is je lichaam sneller weer droog.

Trek niet te dikke fietssokken aan. Veel fietsschoenen hebben tegenwoordig lucht gaatjes onder de schoen. In de zomer zorgt dit ervoor dat je voeten geventileerd worden en de warmte weg kan. In de winter en het nog frisse voorjaar kunnen deze gaatjes vervelend zijn en kan je ze beter afplakken om te voorkomen dat je tenen bevriezen.

Een buff kan ook prettig zijn om te dragen. In de winter fungeert de buff als sjaal of om je hoofd warm te houden, in de zomer werkt hij juist zweet absorberend. Hiermee voorkom onder andere je dat zweet je ogen inloopt. Multifunctioneel!

Verder is het natuurlijk essentieel om je in te smeren met een goede zonnebrandcrème en neem voldoende water mee! Hou er rekening mee dat je een bidon per uur moet leegdrinken om niet uitgedroogd te raken.

Verder moet je goed naar lichaam luisteren. Met warm weer is het lastiger om prestaties te halen die je normaal wel haalt, Denk hierbij aan snelheid of duur. Verwacht dit dan ook niet van jezelf. Luister je niet goed naar je lichaam kan je oververhit raken met alle gevolgen van dien.

Dan last but not least. Vergeet je zonnebril niet en geniet van de mooie dag!