Wennen aan pedalen

Vast aan je fiets

De fiets was gekocht. En hoewel ik begon met “gewone’ fietspedalen, had ik meteen al door dat dit het niet ging worden. Ik gleed van mijn trappers af, kon geen kracht zetten en daarnaast ook niet bepaald modieus; met je Asics de berg op. Klikpedalen dan maar. Eng vond ik het wel. Vooral het idee dat je vast zit aan je fiets. Wat nu als je plots moet afstappen? Je schouders trainen om de val op te vangen?

Het zag er niet uit, maar ik ben thuis gaan oefenen. Nadat ik op de fiets was geklommen en via de stoel balans had gevonden, ben ik een paar keer in en uit gaan klikken. Het voelde erg onwennig nog, maar aldoende leert men. De volgende dag ben ik de weg op gegaan. Begin niet pas met uitklikken als het nodig is (stoplicht, haaietanden, aso’s) maar zoek een rustig plekje op en stap een paar keer op en af de fiets, in en uitklikken dus.

Valse hoop

Als je denkt dat je er daarmee bent heb je het mis. Het eerste plotselinge moment gaat hoe dan ook komen, het moment dat je moet uitklikken. Voordat je het weet lig je op je zij omdat je gewoon vergeet dat je vastzit. Don’t pannick, dat is iedereen overkomen. En je hebt meteen je meest lazy valpartij gehad;)